Grovare Lamm

Kontant eller swishbetalning!

 

2024

 

Avnjut en härlig stek med smak av rosmarin, lammkotletter med vitlök,

lammbiffar med fetaost, rökt lamm till en god potatisgratäng ...

 

Lamm/får från vår egen gård - KRAV-uppfödd besättning!
Stek, kotletter, färs, rökta detaljer, korv ... efter tillgång!

 

Boka gärna din egen lammlåda eller specifika detaljer när som helst under året!
Ring och prata med Thomas eller maila så hjälper han dig!

0702-391103
lamm@grovare.se
-------------------------------------
grovare.se/omoss.html
-----------------------------------------------------------------------------------------

2021

 

Lammkött till sommarens grillkvällar!

Färskt lammkött i kylen ... först till kvarn ...

 

Extraöppet

måndag 12/7, tisdag 13/7 och onsdag 14/7

kl:16-18

 

Välkommen till butiken!

http://www.grovare.se/open.html

 

Vill du besöka oss en annan dag och klockslag?
Hör av dig med ett samtal eller sms så ordnar vi det!

 

----------------------------------------------------------------------------------------

 

Vi har sålt vårt lammkött till kund i dryga 20 år.

Våra kunder är mycket nöjda med det fina, magra köttet.
Kundunderlaget har ökat år från år vilket glädjer oss mycket!

Vår besättning är KRAV-godkänd sedan 2009!

 

Boka din lammlåda; halvt eller helt (ca 7-18 kg), 170:-/kg
Styckat enl. ö.k.
Vacuumpackat! 60:-/lammlåda

Beställning och frågor ring Thomas 0702-391103 eller lamm@grovare.se

 

    

Rökta produkter av lamm/får 

Alla produkter är vaccumpackade och datummärkta!

 

Vi är med i REKO-ringen i Borås, Herrljunga, Vara, Bollebygd, Toarp (Dalsjöfors) och Ulricehamn!
Gå med på Facebook!

 

 

2018

 

Söndag 30 september kl:11-17

 Lokalproducerat i Väst manifesterar den lokala maten med MATFEST.
 Med matkartan (finns bl.a. hos besöksmålen) guidas matintresserade till närmare 200 intressanta besöksmål,

med den goda lokala maten i fokus.

Vi är med!

 

 

2017

 

Söndag 24/9 Matfest!
Vi erbjuder bl.a. rökta lammprodukter från vår gård!

kl:11-17

 


Boka din lammlåda; halvt eller helt (ca 7-18 kg), 160:-/kg!


Styckat enl. ö.k.
Vacuumpackat! 60:-/lammlåda
KRAV-uppfödning!

 

Beställning och frågor ring Thomas 0702-391103 eller lamm@grovare.se

 


 


Kontakta oss gärna för gruppbokningar eller andra arrangemang!

 

 

 

Söndagen den 25 september 2016

 

 

I år är det tredje gången
 Lokalproducerat i Väst manifesterar den lokala maten med MATFEST.
 Med matkartan (finns bl.a. hos besöksmålen) guidas matintresserade till närmare 200 intressanta besöksmål, med den goda lokala maten i fokus.

 

Vi är med!

 

Öppet butik & kafé kl:11-17!

Min studieresa till Wales 25 april-28 april 2011

Resan startade på fredagmorgon, 25/4, från Säve-Göteborg med ett 20-tal kvinnor.

När vi landade på Stansted-London mötte våren oss. Påskliljor i mängder längs hela vår bussfärd! På väg till vårt mål, Monmouth i Wales där vi bodde på hotell besökte vi ett litet lokalt ölbryggeri, Kingstone Brewery. Där fick vi höra om verksamheten och provsmaka 8 olika sorters öl. På kvällen avnjöt vi middag på vårt hotell.

Lördag startade tidigt. Rostat bröd med marmelad, yoghurt, frukt, te och kaffe blev det till frukost. Första besöket var en marknad för lokala produkter i Stroud. Marknaden har fått många utmärkelser och räknas som den största, mest populära och bästa i Storbritannien. Därefter åkte vi vidare till Over Farm market. En stor gårdsbutik som saluför frukt, grönsaker, nötkött, fläskkött, lammkött, bröd, bakverk och mycket annat från lokala producenter. Sista besöket på lördagen var på Broome Farmhouse. Detta är en 300 år gammal cidergård som förutom cidertillverkning erbjuder B&B och kaféverksamhet.Vi fick en rundvandring och provsmaka fler olika sorters cider. Mycket annorlunda mot vad vi kallar cider!

På kvällen åt vi gemensam middag på en pub i Monmouth.

På söndagen startade vi med engelsk frukost. Stekt ägg,korv,bacon,vita bönor,juice kaffe och te. Första besöket för dagen var Bevan Family Sheep Farm. Det var lammningstid i allra högsta grad.När vi anlände hade just en tacka lammat. På farmen fanns 900 tackor och på en närliggande gård hade de 1500st! Fårgården var prisbelönt och hade varit med i en programserie i BBC. De hade egna charkuterier och säljer på lokala marknader. Vi fortsatte till Blaenafon Cheddar Company. En liten prisbelönt osttillverkare som specialiserat sig på cheddar. Ostarna smaksätts med ex. whiskey,marmelad,cider och vin. Ostarna lagras bland annat i en gammal nedlagd gruva. Vi hade möjlighet att provsmaka och de som ville fick vaxa "sin egen" ost. I butiken, där man också tillredde och vaxade osten såldes marmelader och whiskey!

Efter ostsmakande och lunch, som denna dag inhandlades på egen hand, fick vi leta oss igenom en labyrint. Hedgepussle var namnet. Två bröder hade anlagt denna trivsamma labyrint. Vi mottogs av dessa välklädda bröder, iförda stråhatt. Vi fick höra berättelsen om varför JUST bygga en labyrint. Dagen avslutades på en fantastisk vingård, strax utanför Monmouth. Ancre Hill Estate. Vi provsmakade två sorters vin. Ett vitt och ett rosé. Mycket goda och friska i smaken båda två. På kvällen blev det besök på indisk restaurang.

Måndagen bestod av två besök. Det första bar iväg till Trealy Farm. De är mycket kända för sina fina charkuterivaror. De hade ca:3000 får fördelat på två gårdar. Förutom får fanns på denna gård, tjurar,grisar,hönor och getter. Vi fick höra deras historia kring gården och deras produkter. Vi fick självklart provsmaka deras skinka och egen chorizo.

Nästa besök var Wye Valley SPA. I ett f.d. dagis hade ett par öppnat SPA. Förutom att de utförde många olika behandlingar hyrdes anläggningen ut till fester, möhippor och liknande. Här fanns också en skön utomhuspool. Samma dag vi var där hade deras första utejaccuzzi precis levererats. Denna dag sken solen och vi intog vår lunch utomhus intill poolen. När vi återvände "hem" var vi ett gäng som åt på en härlig pub i Monmouth. Senare på kvällen fick vi besök av ett kvinnligt nätverk, Monew. Efter att vi, var och en, kort berättat vem man var och vad vi gjorde, fick vi höra om Monews uppkomst.Två kvinnor var representerade från nätverket och berättade. Vi fick möjligheten att byta erfarenheter och knyta kontakter.

Tisdag! Dags för hemresa. Uppstigning tidigt! På väg till Stansted stannade vi till i Winsdor i några timmar. Där hade vi möjlighet att besöka slottet, shoppa eller bara flanera. För min del blev inget besök på slottet men däremot fika, shopping, och fotografering av bl.a. universitetet Eton. Väl på flygplatsen var det vägning av väskor för oss som skulle checka in. INGEN ÖVERVIKT! Jag hade handlat en del mat och dryckesprodukter från de ställen vi besökt på vår resa och dessa ville jag gärna få hem för att dela smakupplevelserna med min familj. Det gick bra vid incheckningen. Vid säkerhetskontrollen blev jag däremot stoppad. Mina ostar som jag köpt hos den lilla osttillverkaren fick hamna i mitt handbagage. Dessa hade sett "skumma" ut vid scanningen. Men allt ordnade sig till slut!

Vi tog mark på Säve i Göteborg, utsatt tid, 21:15. Jag kan summera resan med ett ord-inspirerande. Väl hemma kan jag också konstatera; Borta bra men hemma bäst!