Marie Arturén / Underhållning

 

Drifters


Sångerska i dansbandet Drifters mellan 1990-1995. Framgångar på svensktoppen, medverkat i olika caféprogram, Bingo-Lotto, festivaler och radioprogram.

Arbetar sedan 1996 som frilanssångerska med skilda slag av evenemang med bred repertoar. Började att sjunga jazz vilket bidragit till nya skivinspelningar, spelningar på klubbar och festivaler såväl i Sverige som utomlands.

Utöver sång i kyrkor, på föreningsträffar är det att leda allsång, vara konferencier vid bl.a. företagsevent m.m.

Spelat barnteater med bl.a. gästspel på Scala Teatern i Stockholm och Lorensbergsteatern i Göteborg.


Producerar egna musikföreställningar som spelas i kaféet men som också på andra plaster såsom kulturhus, bygdegårdar, teatrar, privata tillställningar och liknande.

 

Vill du boka Marie?
Ring 0704-645161
Mail: butik@grovare.se

Här skulle det vara en linje.

Allsångsfinal i Karlsborg 2011 med Anna-Karin Mellring

För övriga arrangemang och beroende på karaktär och önskemål sätts musiker samman.

Då arrangemangen är av olika slag har det varit möjligt att arbeta med många svenska artister och musiker. Göran Åhlfeldt, Stefan Ljungqvist, Magnus Johansson, Marcos Ubeda, Cindy Peters, Lill-Babs, Claes Janson, Jan Allan, Rune Gustafsson, Sten Nilsson, Lennart Palm, Shirley Clamp och Sofia Källgren för att nämna några.

Julturné-I juletid 2011 tillsammans med Kevin Borg, Magnus Johansson, Marcos Ubeda,Charlotte Sylwander och Josefine Fast. Billy Heil Production.

För första gången-musikal/operett!
Hösten 2014 blir det medverkan i "Vita Hästen" på Sagateatern i Borås med en fantastisk ensemble. Spelar värdshusvärdinnan Josepha. Premiär 11 oktober 2014!

Här skulle det vara en linje.

"Marie goes Piaf"

I februari 2009 var det premiär för en föreställning om Edith Piaf. Marie Arturén sång och Göran Åhlfeldt piano. Berättelsen om Piafs liv blandas med sång och musik. Föreställningen är ca: 60 min. Fina recensioner och omdömen kring föreställningen ger fler och fler förfrågningar.

Edith Piaf är en artist som jag har lyssnat till väldigt lite genom åren. Men 2008 kom jag "mer på allvar" i kontakt med hennes musik. Det gav mersmak att lyssna vidare och det blev en stor utmaning och spännande "resa" att bestämma sig för att sjunga Piaf. Jag har plockat fram ett antal melodier ur Piafs digra samling som jag sedan presenterat för pianisten Göran Åhlfeldt. Göran har gjort ett fantastiskt arbete med att arrangera dessa sånger. Att sjunga på tre olika språk, svenska, engelska och givetvis franska har känts helt rätt från början med denna produktion.

Historien om och kring Edith Piafs liv är dramatisk. Hon föddes 19 december 1915. Hon växte upp på bordell, levde som tiggerska och prostituerad gatusångerska, fram till den dagen hon "upptäcks", 20 år gammal. Hon blev en av Frankrikes absoluta största sångerskor genom tiderna. Hennes liv var som en berg-och dalbana med tvära kast. Hon levde stundom passionerat med någon, för något, för att i nästa stund falla djupt i depressioner. Det liv Edith Piaf levde tärde hårt på henne. Hon gick bort 11 oktober 1963, endast 47 år gammal.

Jag tror att Edith Piaf var en kvinna som visste vad hon ville. Hon var, trots sin bakgrund, sitt leverne och missbruk, en envis, viljestark, lojal, kämpande och generös kvinna. Och med denna föreställning vill jag ge dig en stund av Edith Piafs liv, på mitt sätt.

Marie

Marie

Nedan recension av premiärföreställningen på Folkets Hus i Ulricehamn.

Att ge sig på sånger av en ikon som Edith Piaf kräver sin kvinna. Marie Arturén visade sig vara just den kvinnan. Visst njöt vi hundratalet åhörare i fulla drag av Maries sång sånger och hennes sätt att bjuda in oss i Edith Piafs väldigt speciella värld. Men man hoppas för andra skull att hon och Göran inte nöjde sig med detta framträdande. Det skall ut till en större publik; det är som gjort för en turné och för ett tv-framträdande. Varför gå så långt i lovorden? Är det inte lite väl överdrivet?Knappast! Jag har lärt känna Marie Arturén från många olika sångliga sammanhang, men aldrig, aldrig har hon gjort så starkt intryck på mig som i söndags när hon berättade den sammantaget tragiska historien om den kärlekssökande lilla sparven från Paris. Hon visade en stor empatisk förmåga att leva sig in i Ediths trassliga och drogberoende tillvaro, ch hon sjöng sångerna med en vibrerande intensitet som bara kunde komma från ett tillstånd där hon verkligen gestaltade sin förebild. Aldrig tidigare har jag hört Marie Arturén sjunga så bra; det gick rakt in i själen. Marie Arturén var inte ensam på scenen. Hon hade ett högklassigt sällskap i pianisten Göran Åhlfeldt, som bland mycket annat spelade en högklassig ouvertyr och även i övrigt på ett förträffligt sätt ackompanjerade sångerskan.

Här skulle det vara en linje.

 

Här skulle det vara en linje.

 

fotograf: Anna Sigge

Här skulle det vara en linje.

sören-marie-2011.jpg
Sören Frid och jag 2011, Sköj på öa i Tidaholm!

Här skulle det vara en linje.

148691-10.png
I juletidgänget 2011 Marcos Ubeda, Kevin Borg & Magnus Johansson

Här skulle det vara en linje.

 
Sommar 2010 foto: Jan Töve

Här skulle det vara en linje.Allsångspremiär i Karlsborg 2010 Gäst:Shirley Clamp

Här skulle det vara en linje.

 
Allsångens allsångsledare; Lasse Berghagen i Ulricehamn 2009

 
Allsångspremiär i Ulricehamn 2009 med Shirley Clamp, Kevin Borg & Molly Sandén

Här skulle det vara en linje.


Norra Säm 2009